Ανατολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Υλικά:
- 1 κοτόπουλο
- 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό
- 3 κρεμμύδια τριμμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο
- Λίγο βασιλικό
- 2 γαρύφαλλα
- 1 πρέζα κακουλέ
- 1 πρέζα σαφράν
- 1 πρέζα κύμινο
- 1 κ.γ. κοπανισμένο κόλιανδρο
- Μαύρο πιπέρι
- 5 αμύγδαλα
- 200 γρ. γιαούρτι πρόβειο
Εκτέλεση
1) Ανακατεύουμε το γιαούρτι με δύο σκελίδες σκόρδο λιωμένες και το απλώνουμε σε όλη το κοτόπουλο. Το αφήνουμε να μαριναριστεί για 2 ώρες.
2) Λιώνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και ρίχνουμε το τριμμένο κρεμμύδι και το υπόλοιπο σκόρδο να σωταριστούν. Ρίχνουμε το βασιλικό, τα γαρύφαλλα, το αλάτι, τα μπαχαρικά και τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα. Σοτάρουμε για 5 λεπτά.
3) Προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου να κοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές και προσθέτουμε λίγο λίγο τη μαρινάδα.4) Αφήνουμε να μαγειρευτεί σκεπασμένο, σε πολύ χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.
Σερβίρουμε με πιλάφι με φρέσκο βούτυρο ή με ρύζι.