Κοτόπιτα

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Υλικά:

  • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
  • 4 μονά στήθη κοτόπουλου βρασμένα και ψιλοκομμένα
  • 10 μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα
  • 300ml κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. Gouda
  • 3-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. μουστάρδα απαλή
  • 1 κ.γ. εστραγκόν αποξηραμένο
  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουνε σκούρο χρώμα.
  2. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα και τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 2’-3’ μέχρι να καραμελώσουν, έπειτα προσθέτουμε το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε για άλλα 4’-5’ .
  3. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το εστραγκόν, αλάτι- πιπέρι και αποσύρουμε από τη φωτιά, στη συνέχεια ρίχνουμε το τυρί και τη μουστάρδα.
  4. Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί του φούρνου διαμέτρου 15×30 εκ. απλώνουμε ένα φύλλο στη βάση του ταψιού και το πασπαλίζουμε με το λιωμένο βούτυρο.
  5. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για τα επόμενα 3 φύλλα. Ρίχνουμε τη μισή γέμιση από πάνω, απλώνουμε άλλο ένα φύλλο πασπαλισμένο με βούτυρο, την υπόλοιπη γέμιση και τέλος άλλα 3 βουτυρωμένα φύλλα. Βουτυρώνουμε καλά τις άκρες και πιέζουμε με το πινέλο προς τα μέσα τα φύλλα ώστε να καλυφθεί η γέμιση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου 25’-30’.

Περισσότερες Συνταγές