Κοτόπιτα
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Υλικά:
- 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
- 4 μονά στήθη κοτόπουλου βρασμένα και ψιλοκομμένα
- 10 μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 πράσα ψιλοκομμένα
- 300ml κρέμα γάλακτος
- 150 γρ. βούτυρο
- 300 γρ. Gouda
- 3-6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.γ. μουστάρδα απαλή
- 1 κ.γ. εστραγκόν αποξηραμένο
- Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουνε σκούρο χρώμα.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα και τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 2’-3’ μέχρι να καραμελώσουν, έπειτα προσθέτουμε το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε για άλλα 4’-5’ .
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το εστραγκόν, αλάτι- πιπέρι και αποσύρουμε από τη φωτιά, στη συνέχεια ρίχνουμε το τυρί και τη μουστάρδα.
- Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί του φούρνου διαμέτρου 15×30 εκ. απλώνουμε ένα φύλλο στη βάση του ταψιού και το πασπαλίζουμε με το λιωμένο βούτυρο.
- Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για τα επόμενα 3 φύλλα. Ρίχνουμε τη μισή γέμιση από πάνω, απλώνουμε άλλο ένα φύλλο πασπαλισμένο με βούτυρο, την υπόλοιπη γέμιση και τέλος άλλα 3 βουτυρωμένα φύλλα. Βουτυρώνουμε καλά τις άκρες και πιέζουμε με το πινέλο προς τα μέσα τα φύλλα ώστε να καλυφθεί η γέμιση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου 25’-30’.