Κοτόπουλο με κάρι & γάλα καρύδας
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Υλικά:
- 700 γρ. μπούτι κοτόπουλου με το κόκαλο
- 35 γρ. ελαιόλαδο
- 70 γρ. καρότο, σε μικρό καρέ
- 60 γρ. σελινόριζα, σε μικρό καρέ
- 60 γρ. πράσο, σε φέτες
- 140 γρ. πιπεριές κόκκινες και κίτρινες, σε μικρό καρέ
- 70 γρ. κολοκύθι, σε μικρό καρέ
- 100 γρ. κρεμμύδια ξερά, καρέ μέτριο
- 5 γρ. σκόρδο
- 10 γρ. κάρι
- 500 γρ. γάλα καρύδας
- 15 γρ. χυμό λεμονιού
- 15 γρ. ζάχαρη
- 7 γρ. κορν φλάουρ
- 7 γρ. κόλιανδρο φρέσκο, σε φύλλα
- λίγο νερό για να διαλύσουμε το κορν φλάουρ
- 5 γρ. αλάτι
Εκτέλεση
- Αλατίζουμε το κοτόπουλο καλά και από τις δύο πλευρές. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει έντονο και χρυσαφένιο χρώμα. Αποσύρουμε το κοτόπουλο σε απορροφητικό χαρτί.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ιδρώνουμε το καρότο, τη σελινόριζα, το πράσο, τις πιπεριές και τα κρεμμύδια μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν, αλλά να παραμείνουν τραγανά. Στη συνέχεια βάζουμε και το κολοκύθι. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κάρι και ανακατεύουμε για λίγα δεύτερα μέχρι να μυρίσει.
- Ρίχνουμε το γάλα καρύδας και επαναφέρουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το λεμόνι και το αλάτι.
- Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με λίγο νερό και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε μερικά λεπτά ακόμη, μέχρι να έχουμε ένα χυλωμένο αποτέλεσμα. Πασπαλίζουμε με τον φρέσκο κόλιανδρο.