Κοτόπουλο με κρεμώδη σάλτσα μανιταριών, μουστάρδας και τυριού

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Υλικά:

  • 2 στήθη φιλέτα κοτόπουλο χωρίς πέτσα
  • 1/2 φλ. τσαγιού για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. λευκά φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού κρασί ή ζωμό κοτόπουλου
  • 2 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 κ.σ. μουστάρδα (κατά προτίμηση Dijon)
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • αλάτι πιπέρι
  • λίγα φρέσκα φυλλαράκια μαϊντανού για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Βάζετε τα στήθη κοτόπουλου ανάμεσα σε μεμβράνη ή λαδόκολλα και τα χτυπάτε με το ειδικό εργαλείο ή με την ανάποδη ενός κατσαρολιού για να λεπτύνουνκαι να έχουν πάχος 1 εκ. Τα κόβετε κατά μήκος στη μέση και τα αλατοπιπερώνετε.
  2. Σε ένα πιάτο βάζετε το αλεύρι και “ταμπονάρετε” τα στήθη κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές, φρονίζοντας να τινάξετετο περίσσευμα αλευριού.
  3. Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, ζεσταίνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθούν σοτάρετε το κοτόπουλο για 5 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.(Δεν χρειάζεται να μαγειρευτούν τελείως τα στήθηδιότι θα μαγειρευτούν πλήρως αργότερα.) Τα μεταφέρετε σε πιατέλα και τα αφήνετε στην άκρη.
  4. Χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέτετε στο τηγάνι τα μανιτάρια. Τα αλατοπιπερώνετε ελαφρώς και τα σοτάρετε ανακατεύοντας για 3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτετετο σκόρδο, συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λεπτό και σβήνετε με το κρασί.
  5. Πασπαλίζετε με το θυμάρι και ξύνετε με σπάτουλα τα καψαλισμένα κομμάτια κοτόπουλου στη βάση του τηγανιού. Ξαναβάζετε το κοτόπουλο στο τηγάνι και σιγοβράζετε για 15-20 λεπτά. Αφαιρείτε πάλι το κοτόπουλο από το τηγάνι και ρίχνετε στο τηγάνι τη κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα και τη παρμεζάνα και ανακατεύετε στη φωτιά μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  6. Βάζετε και το κοτόπουλο στο τηγάνι, το σκεπάζετε με τη σάλτσα. Το αφήνετε 2 λεπτά και μετά σερβίρετε τα στήθη, περιχύνοντάς τα με τη κρεμώδη σάλτσα μανιταριών. Απολαύστε τα με σπαγγέτι ή πιλάφι ή πουρέ.

 

Περισσότερες Συνταγές