Κοτόπουλο με πιπεριές και πάπρικα

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Υλικά:

  • 1 κοτόπουλο τεμαχισμένο
  • 3 κίτρινες πιπεριές σε φέτες
  • 3 μέτρια ξερά κρεμμύδια ξερά, σε φέτες
  • 1,5 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 κοφτές κ. σ. ντοματοπελτέ
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 3 κ.γ. κοφτά πάπρικα
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
  • αλεύρι για το πανάρισμα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

1. Κόβετε το κοτόπουλο σε μερίδες. Σε βαθύ σκεύος ανακατεύετε αλεύρι με λίγο αλάτι και πιπέρι και αλευρώνετε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Τα τηγανίζετε σε ζεστό λάδι μέχρι να ροδίσουν και “θωρακιστούν” απ” όλες τις πλευρές και τα μεταφέρετε σε κατσαρόλα.

2. Προσθέτετε στο ίδιο τηγάνι 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις φέτες πιπεριάς, ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε τις ντομάτες, το πελτέ, τη ζάχαρη, τη πάπρικα και βράζετε τη σάλτσα για 10 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά.

3. Μεταφέρετε τη σάλτσα στη κατσαρόλα με το κοτόπουλο, προσθέτετε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και το αφήνετε να σιγοβράσει για 1 ώρα περίπου. Το σερβίρετε με ρύζι πιλάφι

Περισσότερες Συνταγές