Κοτόπουλο Tandoori με Σάλτσα Coleslaw

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Υλικά:

  • 1 κιλό κοτόπουλο μπούτι κομμένο σε μπουκιές (χωρίς την πέτσα και το κόκκαλο)
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί
  • 4 Σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • ½ κ.γ. τζίντζερ τριμμένο
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • 150ml κρέμα γάλακτος
  • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
  • 50 γρ. Gouda τριμμένο
  • 1 κ.γ. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Χυμό από δύο λάιμ
  • Τορτίγιες ή πίτες για το σερβίρισμα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ COLESLAW:

  • ½ Λάχανο λευκό
  • 250 γρ. γιαούρτι
  • Χυμό από ένα λάιμ
  • ¼ Μάτσο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι & πιπέρι
  • ½  κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το κοτόπουλο, το ξύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ, και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 15’-20’.
  2. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το χυμό λάιμ, την κρέμα γάλακτος μαζί με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί τελείως.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί, τον κόλιανδρο και το αλάτι. Προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο μπολ με το κοτόπουλο και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 20’ μέχρι μία νύχτα.
  4. Παίρνουμε καλαμάκια για τα σουβλάκια και περνάμε από αυτά τα κοτόπουλα.
  5. Ζεσταίνουμε μια γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά και ψήνουμε για 12-15’. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος αλείφουμε τα κοτόπουλα ανά 5’ με το λιωμένο βούτυρο.
  6. Σερβίρουμε ζεστά με πίτες ή τορτίγιες και σαλάτα coleslaw.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ COLESLAW:

  1. Κόβουμε το λάχανο σε πολύ λεπτές κάθετες φέτες πάχους 3 χιλιοστών, το ρίχνουμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και με τα χέρια μας αρχίζουμε να πιέζουμε τη σαλάτα ώστε να βγάλει όλα τα ζουμιά και να μαριναριστεί. Αφήνουμε για 20’ μέσα στο ψυγείο και σερβίρουμε.

Περισσότερες Συνταγές