Νιόκι Πατάτας Με Κοτόπουλο

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Υλικά:

  • 2 πακέτα νιόκι πατάτας (500 γρ. / πακέτο)
  • 2 φιλέτα κοτόπουλου, ψιλοκομμένα σε κυβάκια
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 500 γρ. κολοκύθα, μαγειρεμένη στον ατμό
  • 200ml γάλα πλήρες  (100ml + 100ml)
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • ½ κ.γ.σκόρδο, σε σκόνη
  • λίγο φασκόμηλο, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τα νιόκι συμφώνα με τις οδηγίες του πακέτου.Μόλις βράσουν, τα σουρώνουμε, τα πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο για να μη κολλήσουν μεταξύ τους και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο, αλατοπιπερώνυμε και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη. 

Βάζουμε την κολοκύθα στον κάδο του μπλέντερ με 100ml γάλα και το τυρί κρέμα και πολτοποιούμε μέχρι να γίνει ένας  λείος πουρές.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε τον πουρέ κολοκύθας και μόλις ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε την παρμεζάνα, το βούτυρο, το κοτόπουλο, την καπνιστή πάπρικα, τη σκόνη σκόρδου και τέλος το υπόλοιπο γάλα (100ml).Μαγειρεύουμε για άλλα 5-10 λεπτά, μέχρι να δούμε ότι δένουν όλα τα υλικά και γίνεται  η σάλτσα κρεμώδης.Τελευταία βάζουμε τα νίοκι ανακατεύοντας  με απαλές κινήσεις .

Γαρνίρουμε με λίγα κλωναράκια φασκόμηλο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Περισσότερες Συνταγές