Στιφάδο Κοτόπουλο
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Υλικά
- 1 κιλό ολόκληρο κοτόπουλο
- 1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί
- 1 κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 έτοιμος ζωμός μυρωδικών
- 1 κιλό μικρά κρεμμύδια
- 1/2 ποτήρι Βιτάμ
- Αλάτι
- Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες σερβιρίσματος και το σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με 2 κουταλιές βιτάμ.
- Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το σκόρδο, 1 ποτήρι νερό, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοβράσει για 15 λεπτά περίπου.
- Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το υπόλοιπο βιτάμ σε ένα τηγάνι και μετά τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο και αφήνουμε το κοτόπουλο στιφάδο να σιγοβράσει για μισή ώρα ακόμα, προσθέτοντας, προς το τέλος, τον κύβο μυρωδικών.