Chicken Parmesan
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Υλικά:
- 800 γρ. κοτόπουλο στήθος, 4 κομμάτια, χωρίς κόκαλο χτυπημένα σε πάχος 1εκ.
- 2 αυγά
- 50 γρ. αλεύρι
- 200 γρ. ψωμί του τοστ, χωρίς κόρα, τριμμένο
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- 15 γρ. αλάτι
- 500 γρ. σάλτσα ντομάτας
- 120 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
- 80 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 10 γρ. βασιλικός, σε φύλλα
Εκτέλεση
Για το Chicken Parmesan
- Βάζουμε λίγη σάλτσα ντομάτας στο κάτω μέρος ενός πυρίμαχου σκεύους που να χωράει άνετα τα παναρισμένα κοτόπουλα στη σειρά.
- Τοποθετούμε πάνω στη σάλτσα το κοτόπουλο, προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας στο κάθε κομμάτι κοτόπουλου και πασπαλίζουμε με την μοτσαρέλα και την παρμεζάνα.
- Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, 15
- Βγάζουμε από τον φούρνο και πασπαλίζουμε με τον βασιλικό.
Για το παναρισμένο κοτόπουλο
- Αλατίζουμε και τις δύο πλευρές κάθε φέτας και την περνάμε αρχικά από το αλεύρι, τινάζοντάς τη μετά για να φύγει η περίσσεια ποσότητα.
- Έπειτα τη βυθίζουμε στο αυγό, αφήνοντας και πάλι την περίσσεια ποσότητα να στραγγίξει και τέλος τη γυρνάμε στο τριμμένο ψωμί, φροντίζοντας να καλυφτούν πολύ καλά και οι δύο πλευρές της.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τόσο ελαιόλαδο, ώστε όταν βάλουμε το σνίτσελ, το λάδι να καλύπτει μέχρι τη
- Τηγανίζουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ωραίο και έντονο χρώμα και να κάνει κρούστα πρώτα από τη μία πλευρά και μετά από την άλλη.
- Βγάζουμε το σνίτσελ από το τηγάνι και το στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.